Najaar-rijmiddag 2023

Najaar-rijmiddag 2023

Lid worden


Stoom modelbouw is natuurlijk een prachtige hobby op zich, maar lid zijn van een vereniging maakt de hobby nog leuker! Stoomgroep Zuid heeft op dit moment ongeveer 90 leden. 

Als Stoomgroep Zuid organiseren en nemen wij deel aan tal van evenementen door het jaar heen. Als lid wordt u automatisch uitgenodigd voor deze rijdagen en evenementen. Ieder lid krijgt het S.G.Z. nieuws per mail. Hierin staan de laatste nieuwtjes, foto's van bouwprojecten en evenementen. Ook is er de gelegenheid voor leden om zelf een artikel te schrijven voor in het clubblad.. Sinds kort heeft Stoomgroep Zuid ook haar eigen whatsappgroep, waar foto's, vragen en aanbiedingen langskomen. Het lidmaatschap bij Stoomgroep Zuid bedraagt €25,- per jaar. 


Leden hebben toegang tot ons clubterrein in Breda. Het terrein beschikt over een verhoogde 3,5 / 5 inch baan en een 5 / 7,25 inch grondbaan.  Daarnaast hebben we een vaste spoor 1 tafel. 
Op het terrein is kolen en water aanwezig voor de stoomlocomotieven. Een mobiele verhoogde 3,5 / 5 inch baan en een mobiele 7,25 inch grondbaan kan door alle leden gebruikt worden.

Eens in de twee maanden organiseren we clubavonden. Deze clubavonden worden gehouden in buurthuis Kadans in Best (vlakbij Eindhoven). Op deze avonden wordt informatie uitgewisseld en leden nemen vaak modellen in aanbouw mee. Daarnaast zijn er regelmatig thema avonden en lezingen. Ook organiseren wij jaarlijks de Voorjaarsstoomdag Waalre. Dit is een tentoonstelling waar modelbouwers uit binnen -en buitenland op af komen. 

Enthousiast geworden? Dan kunt u geheel vrijbliijvend een van onze clubbijeenkomsten bijwonen om de sfeer te proeven of neem contact op met onze secretaris voor meer informatie. secretaris@stoomgroepzuid.nl