24 maart 2013

Voorjaarsstoomdag Loon op Zand

Op 24 maart 2013 organiseerde Stoomgroep Zuid de 33ste voorjaarsstoomdag. Modelbouwers uit alle delen van het land kwamen naar Loon op Zand om te laten zien wat zij in de wintermaanden allemaal hadden gefabriceerd. Uiteraard werd er ook weer veel handel gedreven zodat iedereen weer zijn materiaalvoorraad kon aanvullen. Het was een gezellige dag en met meer dan 800 bezoekers was het wederom een groot succes. Klik hieronder op het filmpje om het verslag van TilburgWebTV te zien. 

Een leuk overzicht van de twee hallen vol met modellen.

Hier de Stoomgroep Zuid zaagservice waar je voor weinig geld mooie stukken materiaal kon kopen, en als het materiaal niet de juiste maat had dan werd het keurig op lengte gezaagd. 

Het model van de Württembergische T3 op spoor 7¼". 

 De spoor 0 baan van Dick  zorgde voor wat leven in de brouwerij tussen alle statische modellen.

 Voor een flesje bier loopt de weddenschap dat deze stoomtrekker binnen een jaar af is. En modelbouwers zijn mensen die veel over hebben voor een goed flesje bier. 

 Een fijn model op 5" inch, deze 'Gemma'. Hij heeft de hele dag zonder problemen op lucht gedraaid.
 Deze 7¼" inch Rocket was een waar prachtmodel, met bijpassende hoed. 

 De 'Simplex' was ook van de partij. Met het plaatwerk was een beetje te zien hoe het model van de locomotief er later uit gaat zien.

 Het model Rob-Roy is al talloze keren gebouwd op 3½" inch. Maar nog nooit op 7¼" inch zoals deze. 

 Voor diegene met een oog voor detail was dit model van een British Railways Standard Class 2, gebouwd door de heer Roel Voetberg, een genot om naar te kijken. 

 Hier een 5 inch Gea. Het onderstel is gebouwd door Dirk Knobbe en is afgebouwd tot de huidige staat door Jo.

 Een erg mooi gedetailleerd model van deze smalspoor locomotief. Aan de hoeveelheid as in de as-la te zien staat deze locomotief niet vaak stil.
 Buiten was er voor het publiek een heuse Showmans stoomtrekker te bewonderen. (Ofja, stoomtrekker is misschien niet het juiste woord aangezien er een 2CV verbrandingsmotor in lag.)

Ook reed er voor publiek een kleine stoomlocomotief rond in de  ijzige kou. 

Al met al was de voorjaarsstoomdag wederom erg geslaagd en we hopen dat er volgend jaar weer net zoveel belangstelling voor onze stoom-hobby is als dit jaar.