Internationale Voorjaarsstoomdag


Ieder jaar organiseert Stoomgroep Zuid eind maart de internationale Voorjaarsstoomdag.  Helaas de afgelopen twee jaar was dat niet mogelijk in verband met de lockdown.

Nu de Corona-omstandigheden weer enigzins zijn te overzien, gaan  we dat ook dit jaar weer de Voorjaarsstoomdag organiseren. Een maandje later dan gebruikelijk, maar in de zelfde vertrouwde opzet.
Zondag 24 April 2022 in Waalre (nabij Einhdoven).

Deze stoomdag (in de vorm van een stoommodelbouwbeurs) trekt al jaren vele bezoekers. Op deze beurs worden zelfgebouwde modellen tentoongesteld van tractoren, locomotieven, schepen, heteluchtmotoren,verbrandingsmotoren, stoommachines en nog heel veel meer.

De Voorjaarsstoomdag inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste beurzen in deze categorie. Modelbouwers uit binnen en buitenland nemen hun zelf gemaakte modellen mee om deze tentoon te stellen voor het grote publiek. Uiteraard geven ze ook met veel plezier uitleg over hun bouwwerken.

Ook voor de kinderen is het enorm interessant om te komen kijken, want naast alle modellen worden er ook speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd, waaronder een speurtocht!

Naast talloze modellen is er ook voldoende handel aanwezig (denk aan gereedschappen en toebehoren voor metaalbewerking) die tegen beursprijzen verkocht worden.

Wanneer:
Zondag 24 April 2022

Tarieven: 
Entree: €7,-  (kinderen tot 16 jaar onder begeleiding gratis)

Waar: 
Sporthal 't Hazzo
Trolliuslaan 7, 5582 GM Waalre

Hoe laat?
Van 10:00 tot 17:00 uur is het evenement open voor publiek.

Wat is er te zien?
Zelfgebouwde modellen van: 
- Tractoren
- Locomotieven
- Schepen
- Hete luchtmotoren
- Verbrandingsmotoren
- Stoommachines

En verder natuurlijk: 
- Demonstraties
- Handel
- Films
en nog heel veel meer!

Parkeren: 
Naast 't Hazzo is voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Klik hier om de Flyer in hoge kwaliteit te downloaden.