24 april 2022

Deze 40ste Voorjaarsstoomdag vond dit jaar eindelijk weer 'live' plaats in de nieuwe locatie  't Hazzo te Waalre, dit na twee jaar online versies in verband met de Corona omstandigheden. Inmiddels is de situatie alweer zoals voorheen, maar we hadden toch de datum van deze dag een maandje later gezet dan dat u normaal van ons gewend bent, zodat we zeker wisten dat het door kon gaan. 

Een nieuwe locatie is altijd even verkennen en betekende een nog zorgvuldigere voorbereiding. Dat was de moeite waard en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Omdat de deelnemers uit heel Nederland (van Groningen tot Zuid Limburg en de Achterhoek tot Zeeland) en uit België en Duitsland komen, hadden velen elkaar de afgelopen jaren niet meer gezien. Het was dus een gezellig weerzien na al die tijd en we konden zien dat de modelbouwers de afgelopen jaren zeker niet stil gezeten hebben.

Vele nieuwe complete en in aanbouw zijnde modellen waren er te zien. Tevens was er gelegenheid om de materiaalvoorraad weer aan te vullen, gereedschap te kopen of bijzondere boeken op de kop te tikken. 

De modelbouwverenigingen waren goed vertegenwoordigd en hadden mooie clubstands ingericht. Ook individuele modelbouwers toonden prachtige projecten en gaven met passie tekst en uitleg over hun werk. Daarnaast was er voldoende tijd en ruimte om weer eens gezellig bij te praten en plannen te bespreken voor het komende stoomseizoen. 

De onderstaande foto-impressie geeft een indruk van de Voorjaarsstoomdag 2022.