22 maart 2018

Voorjaarsstoomdag 2018

Voor de 38ste keer organiseerde Stoomgroep Zuid haar jaarlijkse Voorjaarsstoomdag. Een evenement dat inmiddels ook bij onze buurlanden bekendheid geniet, getuige de deelnemers uit Turnhout en Antwerpen(B), Köln en Essen (D) en Hull (UK).
Het was dit jaar koud buiten,  in de hallen had je daar als deelnemer en bezoeker geen last van. Het was al vroeg druk in De Wetering met deelnemers en ook de eerste bezoekers stonden al ruim voor de opening te wachten om binnen te mogen.

Er was dan ook erg veel te zien; en dat in een zeer divers aanbod. Van stoomauto's van 600kg tot mini heteluchtmotoren van slechts een paar honderd gram. Van miniatuur hetelucht ballonvaarttechniek, miniatuur kermisattracties, prachtige scheepsmodellen, demonstratie van tin gieten, een portaalkraan, tot en met een schaalmodel van de "Philips Lichttoren" in Eindhoven met de bijbehorende tram en spoorovergang.
Op de diverse spoor 1 en 0 banen werd de hele dag volop gestoomd, maar ook buiten was de 7¼" baan de gehele dag in bedrijf.
Ook waren er diverse handelaren, zodat modelbouwers hun materiaal- en onderdelenvoorraad weer konden  aanvullen. Want in de lange winter is er veel gebouwd, wat met onderstaande fotoreportage zichtbaar is.
Bezoekers en deelnemers lieten ons weten dat het wederom een zeer geslaagde en vooral gezellige
dag was. Een mooie opening van seizoen 2018.


Foto's  Joris Glaser, Martin Stroetinga,  Marie-Antoinette Hulskes en Erik-Jan Stroetinga