12 juni 2020

Clubavond Best

De eerste clubavond van Stoomgroep Zuid van vrijdag 12 juni is weer een feit. Gezien de Corona-maatregelen konden we maar met een beperkt aantal leden van onze vergaderzaal gebruik maken. 
Een aanmelding voor de leden en voorzorgsmaatregelen door de zaalbeheerder maakten het mogelijk om weer eens live bij elkaar te komen; de eerste keer sinds 14 februari.

Dankzij de technische ondersteuning van Joris, was het mogelijk een live-stream verbinding op te zetten voor onze overige leden, die via een YouTube link deze Algemene Ledenvergadering rechtstreeks konden volgen. Hierover krijgen we al tijdens de vergadering via onze WhatsAppgroep veel positieve reacties en waren er net zoveel leden in de zaal als via de stream.

Zo brengt deze vreemde tijd dus een aantal vernieuwingen in een stroomversnelling, en wellicht dat we dit vaker gaan doen, zodat ook onze leden die wat verder weg wonen, toch up-to-date kunnen blijven.

Het ontbrak deze avond ook niet aan een aantal prachtige modellen. 

Er komt nog al wat bij kijken om een live stream op te zetten; maar het werkte uitstekend.


Ben had zijn oscillerende stoommachines bij zich; twee machines in een blok, die samen een generator aandrijven.  Deze zorgt voor de stroomvoorziening  van zijn nieuwe locomotief.

Theo had zijn nieuwe tractor bij, die bijna helemaal klaar is; in een record tempo gebouwd.

Een gedetailleerd model.

Jaap had het eerste en laatste model van zijn vader bij zich. Twee prachtige  spiritus gestookte spoor 1 stoomlocomotieven.

Dit eerste model is bijna 40 jaar oud,  rijdt nog steeds prima en bevindt zich nog in een prachtige staat. 

Helaas kon zijn vader deze niet meer geheel afbouwen, maar de plannen zijn er om ook deze loc verder af te werken en schilderen in de originele kleuren. 

En ook vanuit thuis kon er meegekeken worden door onze clubleden