11 februari 2022

Clubavond 11 februari

Na lange tijd in de lockdown hadden we op vrijdag avond weer eens een live clubavond.  De belangstelling was als vanouds en er waren ook weer de nodige modellen te zien. Er wordt, ondanks de Corona-omstandigheden, volop gebouwd aan diverse projecten. De foto's hieronder geven een kort overzichtje.


Ketelonderdelen in koper van de in aanbouw zijnde 5 inch lok van Hans. 
Alles volgens eigen ontwerp en tekeningen. De "octopus" miniatuur kermisattractie van Richard. Is opgebouwd in onderdelen zoals bij het grote voorbeeld.  3D printen en elektrotechniek worden hierbij toegepast om een volledig werkend model te maken.


Milan, met hulp van zijn vader, is bezig met een Land Rover Defender. 3D printen is de techniek die hier goed van toepassing komt. 

Een uitleg over het correct slijpen van profielbeitels voor diverse toepassingen door Theo.


Een bijzondere benzinemotor in aanbouw door Jo, met door hem zelf gemaakte haakse tandwieloverbrenging.

Ketelonderdelen uit 10 mm staalplaat, voor een Fairlie lok. De grens tussen modelbouw en echte machinebouw is het gebied waar Ben mee bezig is. 

Een 7¼" Klappdeckel wagen in aanbouw door Erik-Jan. 


De 5" GWR pannier tank lok van Hans Bekkers. Een handzame en toch zeer sterke lok.

Een Engelse vee-transportwagen.  Lasersnijden in hout is de techniek die hier toegepast wordt. 


Een tweede gesloten goederenwagen van "Colmans Mustard" in aanbouw. Ook hier is de lasersnijmachie ingezet. Beide wagens worden door Martin gemaakt. 
De super gedetailleerde tender van de 5" P8 lok van Ad. Deze is zo goed als klaar en ook de lok is al in een ver gevorderd stadium.  


Een gesloten goederenwagen naar Nederlands voorbeeld gemaakt Willy. Hij kon hem niet mee nemen nar de clubavond, maar had wel foto's ervan bij zich.

Tot slot een stoomcilinder van een spoor 1 model in aanbouw. Bert is een lok aan het ontwerpen na voorbeeld van een smalspoor lok. Het was dus weer een gezellige avond, die helaas maar tot 22:00 uur mocht duren. Hopelijk zijn bij onze volgende bijeenkomst in april de Corona-maatregelen helemaal opgeheven.